Goochem Academy!

Goochem in Balans ontwikkelt en organiseert trainingen, workshops en cursussen voor kinderen en onderwijsprofessionals.

Goochem leren begint met zelfkennis!

Op het moment dat jij weet hoe jouw brein werkt en hoe jij het meest efficiënt kunt leren, ben je goochem bezig!!!
Leer jij juist door te zien (lezen), of juist door te horen? Of door een combinatie van beide? Is mindmappen een techniek waarmee jij je de stof sneller eigen maakt? Of is een andere techniek voor jou passender?

fokke

Een manier om er achter te komen hoe jouw brein werkt is middels een intelligentieonderzoek. Op basis van alle onderdelen kan een gefundeerd advies gegeven worden over hoe jij het best informatie tot je kunt nemen. Daarnaast worden adviezen gegeven met betrekking tot de zaken waar jij moeite mee hebt, zodat je daar je strategie ook op aan kunt passen.

Zelf ben ik een ontzettende top-down denker. Onderwijs (ja zelfs de universiteit) is bottom-up georiënteerd. Toch heb ik mijn universitaire opleiding Cum Laude afgerond. Zelfkennis was hierin essentieel. Wat voor een denker ben jij?

Naast intelligentie spelen executieve functies ook een grote rol binnen het schoolse leren. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan plannen en organiseren, of het werkgeheugen. Ook deze zaken zijn te testen en – wat misschien nog wel belangrijker is – te oefenen!

_mg_2433